• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/tumradder/
  • https://twitter.com/TumradDernegi
LOGOMUZ
Genel Başkandan
 Heybet ASLANOĞLU
Genel Başkan
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Cevizlik Mah. Hüsreviye Sok. No.7 Günay İş Hanı K.3/40 
Bakırköy/İSTANBUL

Tel - Fax:
0 (212) 530 30 23

Gsm:
Heybet ASLANOĞLU(Başkan)
0 532 292 46 27

E-Posta:
tumradder@gmail.com



RADYOLOJİ ANDI
İŞ-BECAYİŞ İLANLARI
İŞ İLANLARI
KANAL RADYOLOJİ
SAĞLIK MESLEK VE EMEK ÖRGÜTLERİ RADYOLOJİ ÇALIŞANLARI İÇİN EYLEM YAPTI
TÜMRAD-DER'İN RAPORU TBMM GÜNDEMİNDE.

BASIN AÇIKLAMASI 16.07.2021 ÇAPA Tıp Fak-İSTANBUL

HUKUKSUZLUK EN AZ RADYASYON KADAR TEHLİKELİ VE ÖLDÜRÜCÜDÜR.

Sağlık emekçileri Radyoloji Radyom ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkında Nizamname’nin yürürlükten kaldırılmasına karşı eylem yaptı. Sağlıkçılar hep bir ağızdan “Çalışırken ölmek istemiyoruz” dedi.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) , İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık İş, İstanbul Tıp Fakültesi önünde bir araya gelerek radyoloji çalışanlarının çalışma şartlarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. “Radyasyon vitamin değildir” , “Çalışırken ölmek istemiyoruz” , “İnsanca çalışmak istiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklamada, radyoloji çalışanlarının köleleştirildiği düzeni istemedikleri belirtildi.

İTO: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Sağlık çalışanlarını ilgilendiren çok önemli bir konu için buradayız. Radyasyon güvenli koşullarda uygulanmazsa insanların ciddi ölümlerine, kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Bu yüzden çok önemli kıstaslar getirilmiştir. Bunlar bugüne kadar iyi bir şekilde uygulanmaktaydı. Radyoloji hizmetlerinin taşerona devredilmiş olması, onların insafına bırakılması ciddi bir tehditti. Bunlarla uğraşırken şimdi en azından güvenli çalışma koşullarını sağlayan nizamname ortadan kaldırıldı ve yerine yenisi koyulmadı. Yeni nizamnamenin yeniden çıkarılması gerekli. Toplumumuzun radyasyona maruz kalmamasını, gerekli önlemlerin alınmamasını, sağlık çalışanların hayatlarına mal olmasını istemiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

İYİ NİYETLİ GÖRMÜYORUZ

Basın açıklamasını okuyan TÜMRAD-DER Başkanı Heybet Aslanoğlu da, 25 Haziran’da gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne dikkat çekerek, radyoloji çalışanlarının haklarını düzenleyen, radyoloji departmanlarının ve röntgen cihazlarının sahip olması gereken standartları ve özellikleri düzenleyen Radyoloji Radyom ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkında Nizamname’nin yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi. Nizamnamenin meslek örgütlerine, derneklere ve sendikalara haber vermeden kaldırılmasına vurgu yapan Aslanoğlu, “Radyasyon alanında çalışan radyoloji teknisyeni, radyolog hekim, medikal fizikçi, nükleer tıp uzmanı, radyoterapi teknikeri, radyoterapi uzmanlarından ve hemşirelerden oluşan 60 bin civarında sağlık emekçisinin özlük haklarını düzenleyen bir mevzuatın yürürlükten kaldırılarak yerine bir mevzuat konulmamış olması, Sağlık Bakanlığı’nın ısrarlarımıza rağmen tek bir açıklama yapmaması kaotik bir durum oluşmasına sebep olmuştur. Her mevzuat değişikliğiyle haklarımızın bir kısmı elimizden alınıyor. Siciliniz o kadar bozuk ki! Bizler mevzuat değişikliklerini hiç ama hiç iyi niyetli görmüyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCE ÇALIŞMA SAATLERİMİZİ ARTIRDINIZ

Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Radyasyon riski altında ve personel eksikliğine rağmen yoğun bir şekilde çalışan radyoloji çalışanları kanser dahil birçok hastalıklarla karşı karşıya kalmaktadır. Önce 2010 yılında çalışma saatlerimizi artırdınız. Radyasyon ile çalışan personelin yıpranma denilen fiili hizmet sürelerini 90 günden 60 güne düşürerek özlük haklarını tırpanladınız. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile radyoloji görüntüleme hizmetlerinin büyük bir bölümünü özelleştirerek hizmet alımı adı altında taşeronlara verdiniz. Acil servislerde hizmet vermelerine rağmen Danıştay kararını beklemeden radyoloji teknisyenleri ve laboratuvar teknisyenlerine geri dönük 5 bin-15 bin arasında ödenen nöbet ücretlerini faiziyle birlikte talep ettiniz.”

TÜM TARAFLARIN GÖRÜŞLERİ ALINSIN

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) , İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık İş, taleplerini ise şöyle sıraladı:

●Sağlık Bakanlığı’nın kaldırılan bu mevzuatın yerine tüm tarafların görüşlerini alarak yeni bir düzenleme yapmasını,

● Radyasyonla çalışan sağlık personelinin şua izinleri, fiili hizmet ve çalışma süresi gibi kanunlarla düzenlenmiş haklarının aynen korunmasını,

● Tüm taraflarıyla birlikte radyoloji teknisyenlerinin görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen düzenlemenin ivedilikle hazırlanmasını,

● Radyoloji, nükleer tıp ve radyoterapi alanında personel eksikliğini gidererek iş yükünü azaltacak şekilde istihdam yapılmasını talep ediyoruz.

Kaynak: Birgün Gazetesi

BASIN AÇIKLAMASI TAM METİN >>>

HALK TV ANA HABER



TALEPLERİMİZ 
ŞUA İzni ve Fiili Hizmet Hakkımızdır #VAZGEÇMEYECEĞİZ










  
983 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın