• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/tumradder/
  • https://twitter.com/TumradDernegi
LOGOMUZ
Genel Başkandan
 Heybet ASLANOĞLU
Genel Başkan
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Cevizlik Mah. Hüsreviye Sok. No.7 Günay İş Hanı K.3/40 
Bakırköy/İSTANBUL

Tel - Fax:
0 (212) 530 30 23

Gsm:
Heybet ASLANOĞLU(Başkan)
0 532 292 46 27

E-Posta:
tumradder@gmail.com



RADYOLOJİ ANDI
İŞ-BECAYİŞ İLANLARI
İŞ İLANLARI
KANAL RADYOLOJİ
CHP KONYA MV. HÜSNÜ BOZKURT RADYOLOJİ ÇALIŞANLARI İÇİN SORU ÖNERGESİ VERDİ.
TÜMRAD-DER KATKILARIYLA.... SN VEKİLİMİZ SORU ÖNERGESİ VERDİ.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, derneğimiz TÜMRAD-DER'in katkılarıyla radyoloji teknisyenlerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, radyoloji alanında görev yapan personelin çalışma şartlarına ve özlük haklarına ilişkin sorunların yıllardır süre geldiğini, pek çok kez gerek kamuoyunda yer bulmasına ve TBMM gündemine taşınmasına rağmen halen çözüm beklediğini söyledi.

Sektör çalışanlarının en önemli sıkıntılarının başında mesleki sorunlar bulunduğunu ifade eden Bozkurt, radyoloji teknisyenliği/teknikerliği eğitimi almamış kişilerin alanda çalışıyor olmasının ve konu ile ilgili denetimlerin yeterli düzeyde yapılmamasının ilgili bölüm mezunlarının istihdamları önünde önemli bir engel oluşturduğuna dikkat çekti.

Radyoloji eğitiminin 2 yıl ile sınırlandırılmış olmasının bir diğer mesleki sorun olarak ön plana çıktığını, meslek çalışanlarının görüntüleme alanındaki cihazları etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi için 2 yıllık önlisans eğitiminin yeterli olmadığını dile getirdiğini ve çalışanlar ile bölüm öğrencilerinin, eğitimin lisans düzeyine çıkarılmasını talep ettiğini ifade eden Bozkurt, bir diğer önemli sorunun da iş yükü olduğunu belirtti.

Önergesinde “Sağlıkta dönüşüm sisteminin ve performans sisteminin doğal bir sonucu olarak radyoloji hizmetlerinde tetkik sayısı 5 kat artmış, Avrupa’da bir radyoloji teknisyeninin iş yükü 20-25 hasta ile sınırlı kalırken, ülkemizde bu sayı 60-70 hastaya ulaşmıştır. Artan iş yükü sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir.


Radyasyonun başta kanser olmak üzere, sonraki nesillerde görülen hastalıklara sebep olduğu bilinmesine ve radyoloji teknisyenliği/ teknikerliğinin tehlikeli ve riskli meslekler arasında sayılmasına rağmen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikte Radyoloji, Nükleer Tıp ve Radyoterapi gibi birimlerin riskli birim kapsamı dışında tutulması özlük hakları açısından ciddi kayıplara neden olmaktadır.” ifadelerine yer veren Bozkurt, bu birimlerin riskli birim kapsamına alınarak çalışan personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

Milletvekili Hüsnü BOZKURT'un sorduğu sorular...

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan radyoloji teknisyeni/teknikeri sayısını, kaçının ön lisans düzeyinde radyoloji eğitimi aldığını soran Bozkurt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Radyoloji ile ilgili hiçbir eğitim almadığı halde özel ve kamu sağlık kurumlarında radyoloji ünitelerinde radyasyon uygulaması yapan çalışanlarla ilgili en son ne zaman denetim yapılmıştır? Eğitimsiz şekilde hastalara radyasyon uygulaması yapan kişiler veya yaptıran kurumların kaçı hakkında işlem yapılmıştır?

-Radyoloji teknisyen/ teknikerlerinin talebi doğrultusunda radyoloji teknikerliği eğitiminin lisans düzeyine çıkarılması ile ilgili çalışmanız bulunmakta mıdır?

-Radyoloji teknisyen/ teknikerlerinin çalışma sürelerinin azaltılmasına ve günlük çekim sayısının sınırlandırılmasına yönelik bir çalışmanız mevcut mudur?

-Bakanlığınızca radyoloji ünitesi çalışanı olup meslek hastalığından hayatını kaybedenler ile ilgili araştırma yapılmış mıdır? Yapılmışsa radyasyona maruz kaldığı için hasta olan ve hayatını kaybeden çalışan sayısı kaçtır?

-Özellikle özel sağlık kuruluşlarında çalışan radyoloji teknisyen/teknikerlerinin Şua, fiili hizmet süresi ve haftalık 35 saat çalışma gibi yasal haklarını kullanamadıkları bilinmektedir. Bu konuyla ilgili bakanlığınıza ulaşmış kaç şikayet vardır? Konu ile ilgili denetimler ne sıklıkla yapılmaktadır?

SORU ÖNERGESİNİN tam metnini tıklayınız 
  
3765 kez okundu

Yorumlar

     16/06/2016 23:29

Keşke Ak partiden de bir milletvekili soru önergesi yada yasa teklifi sunsa.
rad 72